05 septembrie, 2009

Renasterea ...


… stiu ca nu am fost un prieten foarte bun, am gresit cu multe. Poate v-am privit “ciudat”, poate am fost egoist sau m-am comportat nedemn pentru voi, de aceea va rog iertati-ma, prietnii mei, caci din greseli invatam, si cine nu gresete nu este OM. Este o vorba « Toul se iarta, dar nimic nu se uita », de la voi astept mai intai iertare, si mai apoi uitarea faptelor. In aceste momente viata ma incearca… vrea sa vada daca sunt demn sa imi mai atinga picioarele cu valurile ei, … valurile vietii, sau sa ma inece … nu cred ca voi mai gasi putere sa inot mai departe, sa ajung la mal. Sunt sleit de puteri, de vointa, in decaderea deznadejdii, confuz … Ce sa fac ?
Mai are rost sa inot cand exista oameni care ma iau peste picior, razand de mine ?
Cand tu te smeresti sa fie totul bine, si razi cu ei, dar in suflet iti vine sa plangi, cand vezi ca esti nedreptatit cu ceva, dar taci sperand intr-o indreptare a situatiei, cand dai tot ce ai mai bun din tine, dar realizezi ca nu esti decat o marioneta intr-un joc bine organizat ? Cand incerci sa spui ceva, dar vorbele tale nu au ecou ? Mai are rost sa inoti ? Mai are rost …
Eu zic ca NU … Dar de ce sa nu mai inoti ? Sigur va intrebati acest lucru. Ei bine raspunsuri-le se afla mai sus, plus alte cristale de nisip in valuri, … in valurile vietii.
Cate lacrimi sa mai las sa curga … au curs destule, au udat obrajii, si-au spus cuvantul, si v-or sa se uneasca cu valurile … dar cineva, un alt ego, imi spune sa inot, sa ies din valtoarea aceasta, sa ma prind de mana care-mi este intinsa, sa ajung la mal. Numai prietenii adevarati te vor sterge de « nisipul marii », te vor intelege, si nu isi vor bate joc de tine, si tu ai privilegiul de a avea, inoata – asta imi dicteaza constiinta.
Nu am vorbit mult despre « greseala fatala » decat cu doi prieteni, cu Keo si cu Vio, care mi-au aruncat un colac de salvare si care au contribuit la decizia mea … Nu vreau sa vorbesc despre aceasta « greseala », ci vreau sa va impartasesc cateva dintre motivele pentru care am ales sa inot …
Viata este scurta, de ce sa o fac eu si mai scurta ? Cu bune si rele este VIATA MEA ! Eu pun un accent mare pe prieteni, familie … Ce m-as fi facut eu fara ei ? Caci un om fara prieteni, fara familie si fara un sprijin din partea societatii … este un « mort viu »
V-om mai intampina greseli, impedimente in viata, important este sa stii cum sa le privesti, sa te uiti numai la « partea plina a paharului », sa te uiti in trecut, si sa razi in viitor … Aceasta e viata, grea, frumoasa, de nepretuit … cu urcusuri si coborasuri, depinde unde te afli, si cum privesti … « si-am sa trec si peste asta, ce va fi va fi, am sa styrig ca ASTA-I VIATA, e si maine O ZI »
Dupa atatea lacrimi, dupa atata off, pot spune din suflet, si cu constiinta impacata, cu o alta personalitate a mea, cu zambetul pe buze ca am …RENASCUT !