30 octombrie, 2009

si nereligiosii plang cateodata ...



Aseara vorbeam cu un prieten pe mess, si din una in alta imi zice ca este unu pe trilulilu care da note mici la toate fisierele crestine. Este nereligios imi spune el, nu ii suporta pe cei care au ei o religie - oricare ar fi aceasta. Si de curiozitate si tot o data putin nervos pe el am intrat pe pagina lui. Iata ce am gasit:
"Despre mine
Descriere: Un om invizibil cu puteri magice a creat universul in 6 zile. Daca inca nu realizezi cat de ridicol suna asta atunci playlistul 'Religia o boala mentala' e pentru tine. Daca asta nu te aduce la realitate, MORI ACUM, pentru ca oricum traiesti degeaba.
Chestii care-mi plac: ratiune logica stiinta evolutie cosmos tehnologie viitor
Chestii care nu-mi plac: religii culte rugaciuni zeitati dumnezei mesia isus profetii biblia sfarsitul lumii paradis iad."
Sincer sa fiu, am si eu prieteni care nu prea sunt cu religia, putzin mai atei, agnostici, dar ma inteleg foarte bine cu ei. Fac parte din "anturajul" meu si totusi nu au aparut divergente, chiar daca pot spune k am incercat sa le creez:d. Dar diferenta dintre prietenii mei - si aici ma refer la Razvan, cel mai infocat "adimrator" de astfel de subiecte - si tipu acesta Lei Li Ra, este educatia si respectul fata de societate.
Lei Li Ra da dovada de o lipsa de educatie inca de la prezentarea lui, cand spune k este barbat si se va "naste peste 7990 ani". Daca am gandi logic nu am avea cum sa facem o astfel de afirmatie, dar el acum smecherit, isi permite sa faca tot felul de afirmatii...
Dar, vad k am deviat putin de la ideea descrierii lui...
Singur spune k este nereligios, dar poate il venereaza pe Satana ...aaa am uitat, k el a zis k nu crede in nimic, deci ... se poate spune k nu este decat un strop nesemnificativ in acest maret univers, fara religie, fara traditie, fara cultura ... facand o paranteza, pot spune k Razvan are o bogata cultura decat acest "strop de viata", si traditie are, are si prieteni care il sustin si care il si contrazic ;)) si pot spune k ... si o oarecare credinta ... crede in acel Dumnezeu al lui ... chiar daca nu recunoaste, crede intr-o putere superioara celei omenesti.
Lei Li Ra, este un nereligios (dupa cum el insusi o spune), sau pe intelesul lui un NIMENI... Pascal a spus: "Daca crezi in Dumnezeu, dar El nu exista, nu ai pierdut nimic, dar daca El exista, si tu nu ai crezut in Dumnezeu, ai pierdut TOTUL!" ... Dar Lei Li Ra, poate crede ca omul se trage din maimuta, asa cum a afirmat Charles Darwin, dar poate el nu stie ca Darwin a facut aceasta afirmatie fiind constrans de vremurile de atunci, si nici el nu a crezut in aceasta afirmatie. Si culmea crezi tu ??? Atunci felicitari caci esti o MAIMUTA!
Aaaa inca ceva ... Cred el sta prea mult in fata calculatorului - nu ca ar fi vreo persoana prea inteligenta, nici vorba - si se uita la prea multe animatii si filme pentru copii ... Ma gandesc ca acel "om invizibil cu puteri magice" nu este decat prietenul sau imaginar. Lei Li Ra, si-a creat acest prieten imaginar, deoarece are un surplus de energie psihica si fantezie infantila, fie este vorba de un refugiu in fantastic, datorita unor frustari care se fac vinovati adultii. Deci un alt aspect al "problemei" lui este acela al dezinteresului familiei fata de el,de problemele acestuia... astfel el cerand ajutor familiei nu a primit decat refuzuri. A mai cerut ajutor unei puteri supranaturale, neomenesti - Dumnezeu - si neprimind pe moment ajutorul mult asteptat, s-a inchis in el. Si-a gasit rezolvarea intr-un cerc de prieteni, poate neadecvat vietii lui, si astfel a devenit o victima.
Sincer nu am nimic cu el, dar ma deranjeaza faptul ca desi se vede in starea in care se afla, continua sa jicneasca religia - nu ma refer in mod special la crestinism, ci la toate cultele. Atata vreme cat ai ai ales sa fii ateu, nu inteleg de ce incerci sa darami, sa dai cu pietre in celelalte religii ... Ca tot v-am vorbit de Razvan, acest prieten al meu,el are respectul fata de celelalte religii, fata de societatea in care convietuieste, si niciodata de cand il cunosc nu a dat cu pietre in nicio religie. Dar aici, cum m-am mai repetat, se cunoaste educatia si anturajul din care face parte.
Un alt lucru care m-a deranjat este afirmatia lui:"Daca inca nu realizezi cat de ridicol suna asta atunci playlistul 'Religia o boala mentala' e pentru tine. Daca asta nu te aduce la realitate, MORI ACUM, pentru ca oricum traiesti degeaba. " Ma intreb daca el oare traieste in realitate, sau el traieste in basmele si in propriile fantezii. Imi zice sa mor acum? Eu insa pe el il intreb, el daca moare sufletul lui unde se va duce ? In rai sau in iad - nu crede el. In purgatoriu sau se va reincarna ?? Sau pur si simplu moare ... Iata unele aspecte la care trebuie sa se gandeasca, atat el cat si prietenul meu agnostic Razvan.
Lumea agnostica e una lipsita de vlaga, incat sunt impresionati de puterea culturilor arabe sau vechi-crestine, ceea ce ei au pierdut de tot in Occident. Pentru aceasta, ei trebuie fascinati.
Iar in incheiere, o intrebare pentru atei, agnostici sau nereligiosi: Daca nu exista nici o forta supranaturla, nici un Dumnezeu, dovediti inexistenta lui, a lui Dumnezeu.