03 aprilie, 2011

Bucura-ti-va, maimutelor !!!

De-a lungul istoriei, filosofi, ecleziasiti si oameni de stiinta au incercat sa explice originile si varietatea speciilor de pe Pamant.
Primii adepti sustineau ca toata viata a evoluat din organismele simple.
Charles Robert Darwin (1809-1882), om de stiinta britanic, este cel care a pus “bazele teoriei moderne a evolutionismului”. Credinta sa era ca toate formele de viata au evoluat datorita procesului de selectie naturala. Originea speciilor prin selectia naturala sau pastrarea raselor favorizate in lupta pentru existenta a aparut in 1859. Materialist si dialectician, el a “demonstrat” primul, pe baze experimentale, materialitatea lumii vii si a sustinut originea animala a omului (Originea omului si selectia sexuala, 1871).
In opinia lui Darwin, animalul cel mai asemanator omului, spre exemplu, este cimpanzeul. Se crede ca ruda lor comuna a trait acum aproximativ 6 sau 7 milioane de ani. Teoria lui Darwin a lasat unele lucruri neexplicate, ca de exemplu mecanismele care determina schimbarile de la o generatie la alta …

Oare sa fie adevarat ? Sa vedem ce spune religia.

<< Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a cincea Apoi a zis Dumnezeu: "Să scoată pământul fiinţe vii, după felul lor: animale, târâtoare şi fiare sălbatice după felul lor". Şi a fost aşa A făcut Dumnezeu fiarele sălbatice după felul lor, şi animalele domestice după felul lor, şi toate târâtoarele pământului după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine. Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!" Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie. >> (Fac, 1, 23-27)
Am vazut ce a spus Biblia despre facerea Omului dar si a animalelor, astfel s-a putut vedea ca animalele au fost create separate, iar omul separat. Nu a fost facuta o albina si apoi s-a ajuns la OM. Dar intereseant este altceva.
Stiti care este culmea in toata “povestea” asta ? Charles Darwin a facut aceasta afirmatie, fiind constrans de vremurile de atunci, a fost obligat sa o faca. Dar interesant este ca nici el NU A CREZUT in spusele sale. Daca cineva care face o afirmatie si nu crede in ea, noi cum sa credeam in aceasta ? Daca totusi credeti in ea, atunci mandriti-va si bucurati-va, caci  sunteti niste MAIMUTE !!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu