19 iunie, 2011

Ganduri de Multumire,

Campania facuta de mine si de niste prieteni, pentru copii din Satul Carligul Mare, din Jud.Buzau, a fost pentru mine un continuu moment de bucurie. Am ajuns azi dimineata in timpul Sfintei Liturghii. Atmosfera din biserica era una demna de toata povestea, cel mai "tare" moment (daca il pot numi asa) a fost acela cand toti copii din biserica, s-au pus in genunchi in fata Sfantului Altar, si au rostit Tatal Nostru. A fost un moment care m-a cutremurat atat pe mine, cat si pe colegii mei. Dupa Sfanta Liturghie am ramas sa vorbim cu Pr.Marian Tudor, cel care se ocupa de soarta acestor copii, 38 la numar(caci a mai "descoperit" niste copii in ultima vreme). Ne-a povestit despre proiectele pe care le are in vedere; o cantina sociala - cu spatiu de joaca pentru copii, forarea unui put cu apa potabila ( nu credeam ca in Romania lui 2011, vom mai intalni sate, fara apa potabila. Aceasta lipseste cu desavarsire. Mai vine din cand in cand o cisterna cu apa adusa de la cativa kilometri pentru a potoli setea locuitorilor. Nici pentru animale nu este buna apa care se gaseste in acest sat.) In plus si-a luat aceasta cruce, de a avea grija si de a pastori cu intelepciune sufletele acestei comunitati. Este abia la incepu de drum, de aceea trebuie sprijinit in continuare.
Un copil din sat ne-a marturisit: "Ne-am născut săraci dar ştim ce înseamnă să împarţi o bucată de mămăligă sau de pâine în patru, în cinci sau chiar în nouă. Ne mulţumim cu puţin dar în fiecare seară, când punem capul pe pernă ne dorim o viaţă mai bună." Haide-ti sa punem o caramida pentru o viata mai buna. Noi in schimb stim sa cheltuim bani in cluburi, sau pe taxiuri, sau pe orice alt fel de distractie, dar acesti copii stiu oare ce este aceea distractie ??? Stiu ei cum arata marea??? Stiu ei cum e sa fie apa potabila la indemana oricui ? ... Impreuna ii putem ajuta!  
Pe aceasta cale tin sa multumesc tuturor care s-au ingrijit ca aceasta prima campania sa fie un succes, si apelam la ajutorul dumneavoastra pentru urmatoarea deplasare in satul Carligul Mare, din luna iulie . Va asteptam pe toti sa le oferiti un zambet acestor copii, de la un suflet pentru un zambet!
P.S.! Pentru detalii suplimentare nu ezitati sa ma contactati pe adresa de e-mail: tanase_nicolaecristian@yahoo.com
                       (Parintele Marian Tudor, impartind daruri copiilor, dupa terminarea Sfintei Liturghii)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu