03 aprilie, 2011

Bucura-ti-va, maimutelor !!!

De-a lungul istoriei, filosofi, ecleziasiti si oameni de stiinta au incercat sa explice originile si varietatea speciilor de pe Pamant.
Primii adepti sustineau ca toata viata a evoluat din organismele simple.
Charles Robert Darwin (1809-1882), om de stiinta britanic, este cel care a pus “bazele teoriei moderne a evolutionismului”. Credinta sa era ca toate formele de viata au evoluat datorita procesului de selectie naturala. Originea speciilor prin selectia naturala sau pastrarea raselor favorizate in lupta pentru existenta a aparut in 1859. Materialist si dialectician, el a “demonstrat” primul, pe baze experimentale, materialitatea lumii vii si a sustinut originea animala a omului (Originea omului si selectia sexuala, 1871).
In opinia lui Darwin, animalul cel mai asemanator omului, spre exemplu, este cimpanzeul. Se crede ca ruda lor comuna a trait acum aproximativ 6 sau 7 milioane de ani. Teoria lui Darwin a lasat unele lucruri neexplicate, ca de exemplu mecanismele care determina schimbarile de la o generatie la alta …

Oare sa fie adevarat ? Sa vedem ce spune religia.

<< Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a cincea Apoi a zis Dumnezeu: "Să scoată pământul fiinţe vii, după felul lor: animale, târâtoare şi fiare sălbatice după felul lor". Şi a fost aşa A făcut Dumnezeu fiarele sălbatice după felul lor, şi animalele domestice după felul lor, şi toate târâtoarele pământului după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine. Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!" Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie. >> (Fac, 1, 23-27)
Am vazut ce a spus Biblia despre facerea Omului dar si a animalelor, astfel s-a putut vedea ca animalele au fost create separate, iar omul separat. Nu a fost facuta o albina si apoi s-a ajuns la OM. Dar intereseant este altceva.
Stiti care este culmea in toata “povestea” asta ? Charles Darwin a facut aceasta afirmatie, fiind constrans de vremurile de atunci, a fost obligat sa o faca. Dar interesant este ca nici el NU A CREZUT in spusele sale. Daca cineva care face o afirmatie si nu crede in ea, noi cum sa credeam in aceasta ? Daca totusi credeti in ea, atunci mandriti-va si bucurati-va, caci  sunteti niste MAIMUTE !!!!

02 aprilie, 2011

Provocarile Tinerilor si ASCOR-ul





“Trec clipe-n zbor, cum trec cocorii
 Nemuritori in largul zarii (…)
 Suntem ascor-isti ramanem prin vreme
 Vechi amintiri sufletul sa ni-l cheme “
(din Imnul ASCOR) 


               Generatia zilelor noastre este o generatie mai rebela, cu o multime de probleme, intrebari si de provocari. Am vorbit cu multi tineri care, umbla mereu cu “traista” de intrebari dupa ei.
               Discutand o data cu un tanar, acesta mi-a marturisit… “Nu am pe cine sa intreb. Pe familie? Nu au timp sa-mi raspunda, sunt prea ocupati cu serviciul, cu certurile si cu neintelegerile lor … in afara de sfatul sa fim cuminti sau amenintari cu bataia nu primim nimic. Poate cate odata un zambet … Astfel ne-am creat o lume a noastra, o lume falsa poti spune … Mai bine asa! Si mai bine ies in fata blocului cu baietii la o tigara, decat sa mai ascult, aceleasi monotone discursuri si sfaturi de a fi cuminte, de a invata si de a avea un viitor… Recunosc, anturajul m-a schimbat ca om, dar nu am avut o alta alternativa … Nu am avut ce sa invat si de unde.”
            “Dar la scoala, in orele de religie, nu ai aflat un raspuns ? La preotul ….”
             “Scoala ??!! Ce te invata scoala zilelor noastre ? Te invata sa fii corupt! Te intrebi de ce?  
             Daca profesorul iti cere “donatie” pentru examen, ca astfel nu te trece, faci acest lucru. Spune-mi tu mie cum vei proceda cand te vei lovi de probleme de genu acesta in viitor? Nu-i asa ca  vei considera “donatia” o rezolvare a unor mici impedimente ?
             Iar la orele de religie … Ce sa ma invete profesorul? Ca este pacat sa fumezi? Da?! Curios lucru, caci el de ce fumeaza cot la cot cu ceilalti profesori …?
             Sa ma duc la preot sa ii cer ajutorul zici… Crezi ca se va uita la mine, ma va asculta, dupa ce va cobora dintr-un BMW? Imi va spune ca nu are timp,si sa-l caut alta data, in alta zi …
             Din cauza aceasta cred, ca noi,generatia aceasta mai rebela, ne-am cam indepartat de Dumnezeu! Dar ne-a indreptat cineva spre El? Nuuu !!! Toti au aruncat cu piatra in noi!  Atunci cand mai intram  si noi in Biserica, se mai gaseste o tanti Florica sa te traga de mana si sa-ti zica ca nu este bine asa, ca de ce ai pantalonii rupti, ca de ce si de ce … Numai intrebari fara raspunsuri… Ne-am saturat, lasa-ti-ne cu intrebarile, provocarile si problemele noastre …”
             Sincer am ramas mut pentru cateva clipe. Nu am stiut ce sa ii raspund, si chiar daca o faceam ar fi fost zadarnic… tanarul era prea “pornit”. Era prea pornit pe Biserica pe slujitorii ei, precum si pe familie.  Un lucru ma enerveaza la romani: generalizeaza totul. Daca un preot are anumite probleme, nu inseamna ca toti preotii din tarisoara asta, sunt la fel. M-a invrednicit Dumnezeu sa cunosc preoti cu totul deosebiti… Nu ai cum
sa generalizezi totul. “Cine este fara de pacat sa arunce primul cu piatra!” Si in preot, dar si in acest tanar!
             Acum ii raspund, ii raspund acestei “generatii rebele”. Cand totul crede ca s-a sfarsit,mai este o solutie, o alternativa.  Rolul A.S.C.O.R-ului este si acela de a oferi raspunsuri!  Tu intreaba-ne! Noi  iti oferim alternative !
             In momentul de fata tanarul intampina o provocare. Incotr-o?! Sa aleaga in continuare drumul pe care deja a inceput sa il parcurga, lovindu-se de fel si fel de “obstacole”, sau sa aleaga o cale accesibila, cu informatii si sfaturi , ca de la tanar la tanar? De ce ii propunem aceasta cale? Din cele ce a spus nu mai are incredere in familie, in cunostinte adulte, in preotii Bisericii …
             De aceea consider, alternativa A.S.C.O.R. “de la tanar la tanar”, o solutie in momentul de fata pentru acesta. Din marturisirea pe care mi-a facut-o “cu baietii, in fata blocului”  si din cate am vazut, cred ca este mai deschis unui dialog cu noi, tinerii A.S.C.O.R.-isti. “Baietii din fata blocului” nu cred ca vor reprezenta pentru el amintiri placute, demne sa fie povestite copiilor lui. Dar amintirile ascoriste, amintirile cu prietnii pe viata, cu excursii si experiente nemaintalnite … acestea fac parte din raiul amintirilor de unde nu te poate alunga nimeni!
 Impreuna puteam muta muntii, puteam depasi provocarile, puteam gasi alternative … Intotdeauna exista solutii, alternative … trebuie sa stii unde sa le cauti.