24 mai, 2011

Inconjurat de prieteni ... si totusi singur !!!

Honore de Balzac spunea ca nimeni nu poate trai fara prieteni. Asa si este. Dar ce te faci cand esti inconjurat de prieteni, si totusi esti singur ? Sa iti dai seama de prietenii adevarati trebuie sa patesti ceva. Nu toti te vor intelege ... Am trecut prin asta si eu ... si am inceput sa imi numar prietenii pe degete. Bineinteles nu aveam pretentia la prietenii din alte orase sa vina la mine. Ii multumesc insa unui prieten din alt oras, care afland de starea mea, s-a agitat si a sunat toata gasca sa le zica ce am patit. M-am bucurat foarte mult cand am fost sunat de acei prieteni, sa imi zica ca le pare rau ... In aceasta perioada am invatzat ce inseamna sa stai in casa si sa astepti "mila" prietenilor. Sa astepti sa vina sa te vada cineva, sa vezi ca nu esti uitat ... Au venit persoane, de la care nu ma asteptam la nicio reactie din partea lor, persoane care poate eu ii catalogam ca amici, sau cunoscuti. Dar imi pare tare rau ca persoanele care le credeam apropiate au uitat de mine, au uitat sa dea macar un telefon ... Te simti prost in momentul in care suni tu pe cineva sa-l intrebi ce face, si el brusc isi aduce aminte de tine si te intreaba de sanatate. Sau incearca sa te expedieze repede, deoarece ai picat intr-un moment prost, el fiind cu iubita. Unii te lasa rezerva, si in cazul in care nu le ies combinatiile trec sa te vada ... iar altii, nu se simt bine, sau nu au chef ... o sa vina o data sa ma vada. Cum este viata asta, cum sunt prieteniile astea! Un proverb spunea, ca prietenul la nevoie se cunoaste! Si mare adevar se ascunde aici. Cum spunea cineva, nimic nu este intamplator ... poate ca intamplarea asta a facut ca eu sa-mi dau seama cine ma iubeste cu adevarat, si cine ... ma iubeste ca pot sa-l ajut cu ceva! Eu de fiecare data am ajutat pe cine am putut, si cine mi-a cerut ajutorul ... nu vreau sa dramatizez si sa ziceti ca sufar de atentie, nicidecum! Poate aceasta intamplare a fost de asa natura, pentru a ma retrage din viata anumitor persoane, din anumite activitati! Uneori sunt privit ca un ghimpe in coasta unora ... acum insa le zic sa stea linistiti! De azi m-am hotarat sa dispar din viata lor, sa faca totul dupa bunul plac! Daca pana acum am fost inconjurat de prieteni si la un moment dat te trezesti singur, mai bine sa fii inconjurat de cunoscuti si de amici, ca la nevoie sa fii inconjurat de adevratii prieteni! Cine nu a trecut printr-un lucru dureros, si nu a avut nevoie de vreun sprijin moral, nu va intelege ce simt in momentul de fata, dar roata se poate invarte, caci nimic nu este intamplator !!!

Le multumesc tuturor celor care au avut grija de mine si s-au interesat de sanatatea mea! Multumesc adevartilor prieteni !!!

21 mai, 2011

La multi ani!

De trei ani de cand ma aflu la facultate, Constanta a devenit a doua casa pentru mine. Nu se cuvenea sa trec peste aceasta importanta zi. Sfintii Imparati si intocmai cu Apostolii, Constantin si mama sa Elena, sunt ocrotitorii spirituali ai acestui oras. Un oras pe pamant apostolic putem spune. Asadar, le doresc tuturor constantenilor, si tuturor celor ce isi serbeaza ziua numelui, sa aiba parte de sanatate, intelepciune si armonie. Fie ca bunul Dumnezeu si Sf.Constantin si Elena, sa le daruiasca tuturor cele folositoare sufletului. La multi ani Constanta, La multi ani Constantin si Elena!

19 mai, 2011

Robotii bata-i vina



In ultima vreme peste tot numai de roboti am auzit! Ai vazut serialul "nu stiu care" cu roboti ? De curiozitate m-am uitat si eu.Am aflat ca ii cheama Mo si Foca :|  Si am cautat mai multe ... si am ramas stupefiat. Cum pot niste tineri sa priveasca asemenea porcarii ??? Caci da, serialul acesta cu roboti, l-am catalogat o porcarie. Nu vad nimic interesant in asemena prezentare. Banuiesc ca cei care il fac, doresc sa distreze tinerii si adolescentii, dar ... nu ai ce sa inveti nimic din el. Am vorbit cu un prieten, mare fan acestor "roboti" si l-am catalogat incult. Si inca imi sustin aceasta parere, caci cine vizioneaza astfel de productii, nu sunt decat niste inculti (no ofens), niste dereglati psihic daca e sa largim aria. Poate unora li se pare amuzanta replica "te caci cu stropi", mie insa mi se pare de prost gust. Sunt unii copii care se uita la asa ceva, ce pot invata acestia de la aceste episoade ??? Eu cand vreau sa ma relaxez ma uit la 4 tineri de la facultate din Cluj care intr-adevar sunt amuzante si poti sa inveti si ceva folositor. Unii poate l-au vizionat pe acel video de la inceputul postarii. Pentru cei care inca nu l-au vizionat iata un exemplu de episod din viata ilariantilor  Pentru mai multe episoade vizitati www.ilariant.ro

Lacrima de iubire



Cu mana ta sa ma alinti,
Sa-ti simt in crestet rasuflarea,
Te voi iubi mereu, chiar daca mai uiti,
Caci ochii tai sunt marea.

Iarta-ma ca te tradez
Ca fug mereu de langa tine,
Dar sa stii ca meditez,
Pentru vremea care vine.

Caci va veni o vreme cand,
Toti vor veni la tine,
O lacrima vor varsa plangand,
Tinzand spre nemurire.

Toti  te vor iubi mereu,
Si  se vor intoarce multi la tine,
Te vor slavi precum un zeu
Chiar si-n vremea care vine!

Gradina Maicii Domnului tu esti,
Gradina noastra vei ramane,
Te iubim mereu pe veci,
Romanie… numai pe tine!

(poezie compusa de mine pe data de 09.10.2010 in drum spre Romania din Turcia)

12 mai, 2011

Iubire si Prieteni 1

Am citi pe interenet un citat de Henry Drummond, care spunea: "Vei realiza cand vei privi inapoi asupra vietii tale, ca momentele in care ai trait cu adevarat, sunt acelea in care ai facut lucruri in spiritul dragostei." Eu as zice, ca cel mai mult iti aduci aminte de lucrurile zapacite. De momentele si clipele in care ai fost inconjurat de prieteni, de momentul in care ai inceput sa iubesti din pura zapaceala :) Caci da, iubirea din zapaceala e o dragoste tandra :) Dar mai este si o dragoste cu napadai. De ce zic asta, deoarece la un anumit moment intervine religia... Pentru multi este un impiediment in calea iubirii, iar pentru altii este un motiv sa se iubeasca mai mult. Este un subiect zic eu destul de sensibil iar unii cititori se vor simti stanjeniti ... de aceea raman aici, incercand sa fiu neutru. Ce este iubirea ma intreba cineva... Iubirea ... din punctul meu este o zapaceala :)) Sa iubesti este cel mai frumos lucru cred. Este ca atunci cand vezi un rasarit la Mare sau un apus la Dunare! E ca atunci cand in copilarie furi un mar din curtea vecinului, si dupa aceea te rusinezi .... Tin minte prima mea iubire, cand m-am indragostit prima data. Era o fata super finuta si ... m-a intrebat unde este un cafenea, se intalnea cu niste prietene acolo. Si vai coincidenta, acolo ma duceam si eu ... a fost un lucru nebunesc, caci nici eu nu stiam unde era cafeneaua respectiva si am cautat-o amandoi. De astfel de zapaceli vorbesc ... de zapaceli care peste ani si ani iti vei aduce cu drag aminte, caci din Raiul amintirilor nu te poate alunga nimeni, nu ? Dar am vorbit pana acum de dragoste si iubire, oare nu si prietenii sunt importanti ? Oare nu prieteni decid de cele mai multe ori un schimb de comportament? Nu in cercuri de prieteni se mai modeleaza comportamentul? In bine sau in rau! De aceea sunt foarte importanti prietenii care te inconjoara, caci nu cred ca vrei vreodata sa te trezesti inconjurat de multi prieteni, dar totusi esti singur ... Si trebuie alesi cu mare atentie, si facuta deosebirea intre prieten si amic ... (P.S. Am arat in aceasta postarea lucrurile pozitive ale iubirii. Am vorbit mai putin de prietenie, dar intr-o viitoare postare, promit ca voi detalia subiectul )

04 mai, 2011

Intre Dragoste, dezamagire si prietenie



William Shakespeare ne spune ca dragostea este pur si simplu o nebunie. Si ii dau dreptate, caci in momentul in care iubesti, faci lucruri nebune. Faci lucruri de care nu ai fi in stare in alte circumstante. Dragostea este o arta. O arta in care inveti sa fii ... nebun. Inveti sa lasi totul in urma si sa traiesti la maxim clipa. Atunci cand esti indragostit inveti sa transformi orele in secunde, iar kilometri in centimetri. "Dragostea nu este asemanarea dintre doua persoane, ci misterul dintre ele ."( John Fowles - definitie data in romanul Magicianul ) Acest mister sta doar in puterea dintre el si ea, un mister la prima vedere, sau un mister creat in timp. Nu te sfii sa te indragostesti de teama despartitii... caci cum te indragosteti este un mister, si despartirea este un mister si mai mare. Caci dupa o vreme de cunoastere  persoanei de langa tine, se poate intampla ca unul dintre voi sa cada in prapastie. Vorba unui bun prieten : "bre, nimic nu este intamplator!"(I. Alin). Charles Dickens spunea ca dragostea inseamna sa-ti dai inima si sufletul intreg celui care ti le va zdrobi. In momentul in care pornesti la acest drum, trebuie sa te gandesti ca in orice moment ti se poate intapla sa fii zdrobit. Dar, cum nimic nu este intamplator ... trebuie sa ne bucuram. Bineinteles, ca in acele momente nu te mai gandesti tu la aceste cuvinte. Te faci in toate felurile, si incepi sa te dispretuiesti. Incepi sa crezi ca nu esti bun de nimic, si tu ai fost devina pentru acest lucru. Te gandesti ca tu esti vinovatul, ca altfel nu aveai starea asta. Tie iti spun sa privesti realitatea. Daca erai tu... nu iti parea rau atat, ba chiar pot spune ca nu iti pasa ca relatia s-a terminat. Acum trebuie sa inveti sa depasesti acest moment. De aceea in astfel de situatii prietenii sunt cei mai buni taumaturgi. Prietenii adevarti, care se gandesc la tine si in momentul in care tu nu vorbesti cu ei. Peste o despartire nu poti trece singur decat daca esti Batman sau Superman. Dar noi suntem oameni. In primul rand trebuie sa vrei sa faci acest lucru. Sa nu mai traiesti in trecut, caci vei rata prezentul. Si sa nu te dezapreciezi, ca tu ai fost de vina. C'est la vie. Trebuie sa mergi inainte. Sa incerci sa-ti darami peretele din sufletul tau pe care atarna amintiri cu ea. Sa incerci sa-ti faci activitati noi, prieteni noi... si sa iubesti din nou :). Cum spunea si marele Seneca:"Vrei sa fii iubit, iubeste!" Iubeste din nou, si alaturi de prieteni, vei putea urca din nou pe Muntele Olimp. Si nu uita! Nimic nu este intamplator ...(nici macar ca ai citit aceste randuri)