08 martie, 2010

Viata ...


Viata...
Ce este viata?
Este oare o floare, … care creste pe o poiana inconjurata cu frumusetea si libertatea naturii sau floarea lasata pe o margine de drum si expusa in fiecare zi la pericolul de a fi strivita?
Este oare un parfum, … care cu timpul isi pierde mirosul sau cu timpul il schimbam ca nu ne mai place?
Oare este viata ca un rau?
Eu sincer as fi de accord cu toate raspunsurile de mai sus. Daca stii sa simti aceste lucruri stii ce este viata si stii pentru ce traiesti. Cum spune si Dostoievski “Marea taina a existentei noastre nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti.” “Nu este un lucru intelept sa spui : <<>>; viata de maine este prea tarzie – traieste azi “( citat din Martialis). Bucura-te de fiecare clipa, si profita de ea pana la maxim, iar atunci cand simti ca viata nu mai are nici un rost, gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait, cand simti ca vrei sa mori, gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca. Iar atunci cand cazi, trebuie sa stii sa te ridici, sa profiti de aceasta, caci orice astfel de lucru te va marca, te va schimba, te va maturiza si te vor invata sa simti ce este viata .
Cum spunea si autoarea franceza Anais Nin, “Intotdeauna voi inventa viata”. Asa si tu, dupa fiecare obstacol al vietii, incearca sa o inventezi din nou, “asumandu-ti riscuri, caci nimic nu poate inlocui experienta” cum ne spune celebrul Paulo Coelho.
Sau cum spunea Thomas Edison, "Cele mai multe esecuri in viatasunt ale celor care si-au dat seama cat de aproape erau de succes atunci cand s-au dat batuti."
Dupa fiecare "cazatura" trebuie sa inveti sa te ridici. Si modul in care stii sa o faci. Michel Jordan a marturisit cum de are succes. A ratat de mai mult de 9.000 ori in cariera sa, a pierdut aproape 300 de jocuri, de 26 de ori a fost desemnat sa joace mingea decisiv si a ratat, "am ratat iar si iar si iar de-a lungul vietii mele. Si de asta am ajuns sa am succes." Iar "succesul nu este rezultatul unei arderi spontane. Trebuie sa iti pornesti singur focul."(A.Glasgow)
Dupa ce ai ajuns sa stapanesti viata, vei trece la urmatorul stadiu in care atunci cand ii vei privi9 pe oameni ca pe reflexia ta intr-o oglinda, vei fi mai putin tentat sa-i vezi mai presus sau mai prejos decat tine. ( Deepak Chopra)
VIATA ESTE O INTREBARE FARA RASPUNS. UN DRUM PE CARE IL PASIM CU FERICIRE SI TRISTETE, PANA CAND AJUNGEM LA UN SFARSIT CARE NE DUCE SPRE UN NOU INCEPUT MISTERIOS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu